Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Immersive Mental Health app

De Immersive Mental Health (IMH) app is een geavanceerde VR ontspanningsapplicatie die speciaal is ontworpen voor smartphone-gebaseerde VR-headsets. We hebben ervoor gekozen om een app te ontwikkelen voor VR-headsets op basis van smartphones vanwege hun lagere prijs in vergelijking met stand-alone VR-headsets, waardoor een bredere groep mensen er gebruik van kan maken. Voor een smartphone-gebaseerde VR headset is een smartphone uiteraard wel vereist, maar dit is een gebruikelijke investering die veel mensen al hebben gedaan. Het gebruik van smartphone-gebaseerde VR-headsets is bovendien uiterst eenvoudig: je hebt geen controllers nodig, je hoeft alleen je smartphone in de headset te plaatsen.

Deze app is het resultaat van een uitgebreide evaluatiestudie, waar inzichten uit de beoordelingen van deelnemers over twee bestaande VR-ontspanningsapps, samen met een grondige literatuurstudie, de ontwikkeling hebben gestuurd. In de IMH app heb je keuze uit drie verschillende omgevingen: een tropisch strand, een winterlandschap met het noorderlicht of een berglandschap. De verschillende omgevingen bevatten elementen zoals water, vuur, dieren en dynamische kenmerken, waardoor een visueel aantrekkelijke en rustgevende sfeer ontstaat.

IMH_omgevingen_app

Je kunt je ervaring verder personaliseren door te kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke begeleidende stem. Er zijn ook 3 verschillende oefeningen. Je kunt kiezen uit een progressieve spierrelaxatie oefening, mindfullness oefening of gewoon rondkijken in de omgeving. Naarmate de oefening vordert, verandert de omgeving van dag naar nacht. Tijdens de oefeningen hoor je etherische en natuurlijke geluiden, waaronder vogelgezang, geluiden van de zee, knisperend vuur en zachte wind. Op het begin en bij het einde van een oefening wordt ook telkens gevraagd naar je activatieniveau en hoe blij je momenteel bent. De IMH app is ontwikkeld in het Nederlands.